HTC VIVE

HTC Vive er resultatet af et samarbejde mellem tech-giganterne HTC og Valve. De to producenter er gået sammen for at skabe et virtual reality-produkt i særklasse. Samarbejdet har resulteret i virtual reality-headsettet HTC Vive. Virtual reality brillerne fra HTC og Valve blev første gang kendt for verdenen i 2015 til en HTC-konference, hvor VR-brillerne stolt blev vist frem. Det blev dog først muligt for almene forbrugere at købe HTC Vive i april 2016. Det er lykkedes HTC og Valve at skabe en meget stærk standalone VR-brille uafhængig af PC eller andre konsoller, mens der stadig opretholdes god grafik og skabes fede spiloplevelser.

HTC VIVE Cosmos Elite VR-briller
HTC Vive Focus Plus VR-briller
HTC VIVE PRO VR-Briller

HTC Vive Virtual Reality Briller

HTC Vive er ikke bare én VR-brille, det er faktisk en hel serie af udstyr til virtual reality. Her vil du få et overblik over de forskellige VR-produkter, som HTC og Valve tilbyder med deres samarbejde HTC Vive. Modellerne vi vil introducere herunder er: HTC Vive Cosmos Elite, HTC Vive Cosmos PLUS og HTC Vive Pro.

HTC Vive Cosmos Elite

HTC Vive Cosmos kom i butikkerne i 2019. Noget af det særlige ved brillen, der stadig den dag i dag gør, at den adskiller sig fra mange andre VR-briller er, at HTC Vive Cosmos er udstyret med en flip-screen. Det vil sige, at du kan vippe skærmen op, uden du behøver at fjerne brillerne. Det er en kæmpe fordel, hvis du vil snakke med personer rundt om dig, lige hurtigt skal tage en tår vand, eller er bange for, at du støder ind i noget. HTC Vive Cosmos Elite er en standalone VR-brille, der er gør det muligt at benytte SteamVR 2.0, samtidig med, at den er forholdsvist nem at transportere. HTC Vive Cosmos Elite er en VR-brille med integreret on-ear headset. Det vil sige, at du får virkelig god lyd, som en del af dine virtual reality-briller. VR-brillerne har en samlet opløsning på 2880x1700px og en opdateringsrate på 90Hz, hvilket sikrer god grafik og et godt flow inde i den virtuelle virkelighed. Generelt har VR-brillerne alt hvad du behøver for at få en god virtual reality-oplevelse. Base stationer og controllere er naturligvis med, når du køber VR-brillerne som del af en pakke – og du kan læse meget mere om det generelle udstyr længere ned på siden. Lige netop med HTC Vive Cosmos Elite har HTC og Valve valgt også at sælge VR-brillerne uden udstyr – men det kan kun anbefales, hvis du allerede har det udstyr, der ellers skal bruges.

HTC VIVE Cosmos Elite VR-briller
HTC VIVE Cosmos Elite - Virtual reality-system - 2880 x 1700 @ 90 Hz - DisplayPort

HTC VIVE Focus PLUS

HTC Vive Focus er et standalone headset, som du måske kender det fra Oculus eller Pimax. Det er et komplet selvstændigt par VR-briller, med hele oplevelsen i én pakke. Det vil sige uden ledninger, uden tilkobning til en PC, uden tilkobling til Base Stations eller noget som helst andet. Det er en meget fri og lettilgængelig virtual reality-oplevelse. Du behøver endda ikke være bange for, at du støder ind i noget, for dine controllere og dit headset trackes, så din placering i lokalet altid er kendt. Hvis du gerne vil have hele oplevelsen i én samlet enhed, så er det her HTC Vives bud på at tilbyde en sådan oplevelse.

HTC Vive Focus Plus VR-briller

HTC VIVE PRO

HTC Vive Pro var HTC’s forsøg på at opgradere deres første virtual reality-brille HTC Vive. HTC Vive Pro er udstyret med højere opløsning end den oprindelige brille – med 1440x1600px-opløsning pr. øje. Stort set alt blev forbedret, endnu et udadgående kamera blev tilføjet, en mikrofon med noise-reduction blev tilføjet og designet blev rundere i sit udtryk, mens VR-brillen blev lettere i vægt, uden at gå på kompromis med teknologien. VR-brillen var oprindeligt tiltænkt allerede eksisterende brugere, da den benytter de samme base stations som original-modellen. Der er dog sidenhen mange, der har foretrukket HTC Vive Pro som deres første VR-brille. HTC Vive Pro kan tilkobles din PC med et USB-kabel, hvilket gør det nemt og enkelt.

Htc Vive Pro Starter Kit 2.0

Udstyr til HTC Vive VR-briller

Selvom HTC Vive defineres som en standalone brille, der kan fungere uden andre enheder, så er selve VR-brillen ikke fuldstændigt uafhængig af andet udstyr. Faktisk er der netop ved HTC Vive en del udstyr, som man skal have med, for at sikre den bedste spiloplevelse muligt. Det er ikke nødvendigvis et problem, men ønsker du et fuldkomment standalone VR-headset, så skal du måske rette fokus mod Oculus Quest 2 eller en VR-brille fra Pimax. Er du hooked på HTC Vive, så får du her en gennemgang af det udstyr, du skal være opmærksom på.

Headset

Okay, den her giver måske sig selv, men du skal selvfølgelig have VR-brillen for at kunne spille! HTC Vive-headsettet har en opdateringshastighed på 90Hz samt en synsvidde på 110 grader. Selve brillerne består af to OLED-paneler, der tilsammen resulterer i en opløsning på 2160x1200px, hvilket altså sikrer en grafisk visuel oplevelse på allerhøjeste niveau! Headsettet fra HTC og Valve er et af de bedste, når det kommer til sikkerhed. HTC Vive er nemlig udstyret med funktioner og kameraer, der kan registrere, hvis forhindringer skulle komme ind i dit spilområde. Det er altså de færreste VR-briller, der er udstyret med en sådan funktion – langt de fleste tilbyder blot, at man kan indstille et afgrænset spilområde, inden man går i gang.

Controllers

Controllerne til dit HTC Vive-headset er endnu en absolut nødvendig del af spiloplevelsen. Controllerne er dine hænder i den virtuelle virkelighed. Hver controller er udstyret med en track pad, grip buttons og dual-stage triggers. Derudover har controllerne en levetid på 6 timer pr. opladning – og selvom det er nemt at blive optaget i virtual reality, så burde 6 timer altså være rigeligt. Sensorsystemet, der tracker dine håndbevægelser, er noget af den bedste teknologi inden for virtual reality overhovedet. Målingerne af dine hænders placering bliver afgjort af 12 sensorer pr. controller, hvilket betyder, at positioneringen af dine hænder maksimalt bliver målt en millimeter forkert.

Base Stations

Nu begynder HTC Vive at adskille sig en smule fra andre VR-producenter. For at benytte dine virtual reality briller fra HTC og Valve, skal du nemlig have nogle Base Stations også. Stationerne bliver også kaldt for Lighthouse Tracking System. Helt lavpraktisk består HTC Vive Base Stations af to sorte kasser, der danner et 360 graders virtuelt rum. Det er muligt at synkroniserer stationerne trådløst, hvilket gør det langt mere praktisk, når der skal spilles derhjemme. Stationerne er med til at gøre spiloplevelsen så præcis og realistisk som muligt, men ulempen er selvfølgelig, at det er sværere at transportere sit virtual reality udstyr end med andre briller, som for eksempel Oculus Quest og Pimax 8K Vision.

Tracker

HTC Vive Trackeren er til tracking, der rækker udover det brillerne og controllerne kan levere. Det vil sige, hvis du skal spille et sportsspil som for eksempel bordtennis, så kan du købe en tilføjelse, der ligner et bordtennisbat, hvor du så har mulighed for få tracket battets bevægelser. Det kan også være et skydespil eller andet. Pointen er, at du kan inkludere genstande i din spiloplevelse, som du kan tracke meget korrekt, og derved få en mere realistisk spiloplevelse. Rigtig mange VR-producenter tracker kun via virtual reality-brillerne og de tilhørende controllere. Her har HTC Vive altså lige taget den skridtet længere, hvilket er en mega fed feature! Desuden kan din HTC Vive Tracker også blive brugt til ben, så du kan få benbevægelser med. Det er igen de færreste VR-oplevelser, der direkte tracker ben, og det kan altså være en kæmpe fordel til for eksempel dansespil eller lignende. Husk, at virtual reality langt henad vejen handler om at skabe den mest realistiske spiloplevelse som overhovedet muligt, det er altså vigtigt at have i baghovedet, når du køber VR-udstyr!

Vive Deluxe Audio Strap

Dette er udstyr til dig, der vil have ekstra luksuriøse og realistiske spiloplevelser. Her er der nemlig tale om et headset, der kan kobles til dine VR-briller: HTC Vive. Det er altså ikke fordi, der ikke er lyd på dine VR-briller ellers – det er kun udstyr, du skal købe, hvis du vil have ekstra god lyd.

Køb HTC Vive

I takt med, at VR-briller er blevet en mere og mere integreret del af markedet, så er der også kommet flere og flere forhandlere af de forskellige mærker. Det er dog stadig et begrænset udvalg af forhandlere, der i Danmark sælger virtual reality-udstyr. Her på siden kan du dog købe dine HTC Vive VR-briller med god samvittighed, da vi kun anbefaler troværdige danske forhandlere. 

HTC Virtual Reality

Måske forbinder du HTC med det mærke, der plejede at lave smartphones, dengang smartphones stadig var en ny ting. Nu er der ikke så mange, der snakker om HTC mobiltelefoner, men virksomheden er langt fra færdig med at imponere med sine teknologiske færdigheder. HTC har nemlig formået at genfinde sig selv som brand, hvilket de blandt andet har gjort med HTC Vive, som HTC’s virtual reality satsning. En satstning der ser ud til at betale sig, da HTC Vive efterhånden er et af det førende VR-brands på verdensplan, hvilket også er årsagen til, at vi elsker at skrive om dem her på siden!