Aktuelle standalone VR-briller

I denne blog vil vi give et overblik over de aktuelle standalone VR-briller og -headsets, som er på VR-markedet netop nu. Denne guide skal gøre det overskueligt for dig, der allerede ved, at du er på udkig efter et par standalone briller, og derfor ikke ønsker at blive klogere på de uselvstændige VR-varianter. Herunder kan du se udvalgte standalone VR-briller, som på nuværende tidspunkt er tilgængelige på det verdensmarkedet! Bemærk, at det kun er udvalgte VR-briller, der er tilgængelige her på siden, og det danske marked i det hele taget.

 

Hvad er standalone VR-briller?

Når det kommer til virtual reality indebærer termen ‘standalone’, at der er tale om et par VR-briller, der er selvstændige. Derfor vil man ofte opleve, at denne type brille også refereres til som ‘selvstændige VR-briller’. Da virtual reality allerede i sig selv er en international term, er det dog normalt at bruge den engelske beskrivelse ‘standalone’, når man taler om VR-briller. At standalone VR-brillerne er selvstændige dækker over, at de ikke behøver at tilsluttes en anden konsol af nogen som helst slagt. Modsætningen til standalone-briller er dermed VR-briller, der er afhængige af at blive tilkoblet en anden enhed, som for eksempel en PlayStation, computer eller en Iphone.

Fordele ved standalone headsets

De fordele, der er tilknyttet standalone VR-headsets, er hovedsageligt forankret i den frihed, der følger med en selvstændig VR-brille. Det er en frihed, der altid er en fordel, men som især giver bedre muligheder for at transportere VR-oplevelsen. Hele teknologien omkring virtual reality-oplevelsen er samlet i én enhed, når du køber et standalone-headset. Det medfører, at hele oplevelsen kan pakkes ned i en forholdsvist lille kasse, og tages med på farten. En anden fordel er, at standalone-brillerne ofte vil være trådløse, så friheden også opleves i dine bevægelsesmuligheder med brillen. Den måske største fordel er, at du ikke behøver at investere i en anden enhed. De fleste har selvfølgelig en computer eller en smartphone, og vil derfor ikke nødvendigvis behøve at investere i nyt, men de computere, der er nødvendige for at køre VR-spil på højeste niveau er altså ret omfattende og omkostningsfulde, hvis man ikke i forvejen har en til rådighed. Det er klart, at en PlayStation også er en dyr konsol at investere i, hvis det eneste formål du har med den er VR. Det nemmeste og billigste vil nok være at købe VR til smartphone, men her er det virkelig vigtigt at bemærke, at niveauet for VR til telefon er langt lavere end de resterende muligheder.

Standalone VR-brillernes udvikling

Der er sket en enorm udvikling inden for standalone VR-oplevelser inden for de seneste 5 år, hvilket medfører, at du kan opleve VR i højeste kvalitet med en selvstændig VR-brille. Da virtual reality begyndte at blive almindeligt at få ind i hjemmene, var det med store krav til ens kompatible computer, da grafik, tracking og lydoplevelserne i spillene krævede stor kraft, for at opnå den nødvendige grad af realisme. Nu er det dog blevet muligt at skabe fantastiske VR-oplevelser samlet i én enhed! Det er især lykkedes for én producent, nemlig Oculus, der med sine Oculus Quest 2 VR-brille, har formået at skabe en komplet all-in-one VR-løsning, der vil opfylde langt de flestes behov inden for VR.

Standalone i vækst!

Der er stadig langt, langt flere VR-briller på markedet, som er afhængige af andre enheder. Sådan er det med techgiganten Pimax, akkurat som det også er med HP Reverb, mens langt de fleste af modellerne fra HTC Vive også kræver en kompatibel enhed, og selv Oculus har modellen Oculus Rift S, der er afhængig af PC. Derudover er der naturligvis PlayStation VR, der kræver en PlayStation. Det er grundet Virtual Realitys høje krav til grafik, visuelle effekter, lyd og indlevelse, at det kan være svært at samle hele teknologien i en VR-brille, som ikke bliver for tung at have på. Men udviklingen er i gang, og selvom man kan sige, at Oculus på mange måder har taget det første spadestik, så er der altså rigtig mange af konkurrenter, der er på vej med nye og avancerede standalone-løsnnger! Fremtiden inden for VR er med selvstændige VR-headsets, det er der ingen tvivl om!

Vild med VR?

Er du vild med VR og vil gerne blive endnu klogere på, hvad VR-markedet har at byde på? Så kan du blive meget klogere på VR-briller og virtual reality generelt, lige her på virtuel-virkelighed.dk. Vi holder os konstant opdateret på de nyeste udgivelser og funktioner inden for VR-verdenen, og leder du efter generel inspiration, så kan du finde en helt masse af det her.