Oculus Quest 2: Hvor mange GB skal man vælge?

Oculus Quest 2 er et fantastisk standalone VR-headset, som giver realistiske og indlevende virtual reality-oplevelser. Så jeg kan godt forstå, hvis du har besluttet dig for, at det er den VR-brille, du vil anskaffe dig! Men selv når du har besluttet dig for, at det er Oculus Quest 2 virtual reality briller, at du vil have, så er der stadig en beslutning mere, der skal træffes. Nemlig størrelsen i forhold til antal GB.

Butik

Antal GB

Vejledende pris

128 GB

3.799kr

256 GB

4.499kr

Enten kan du trykke på knappen ovenfor og hoppe direkte ind og kigge på Oculus Quest 2 med 128GB, som jeg anbefaler. Ellers kan du læse videre her på siden, og finde ud af netop hvorfor, at det er de VR-briller fra Oculus, jeg anbefaler.

Oculus Quest 2 64 Gb - White

Oculus Quest 2 – 64GB, 128GB eller 256GB?

Som noget nyt kan du vælge mellem tre Oculus Quest 2 modeller, nemlig Oculus Quest 2 64GB, Oculus Quest 2 128GB eller Oculus Quest 2 256GB. Så hvilken model skal du vælge? Hvis du ved på forhånd, at du kun vil have 1,2,3 eller måske 5 spil til dine VR-briller fra Oculus, så kan du godt nøjes med de 64GB. For jeg lover dig, at du ender med at anskaffe dig langt flere fede spil, end du måske regner med på nuværende tidspunkt. Der findes nemlig så mange fede spiloplevelser til Oculus Quest 2, at man tit lader sig rive med og køber et ekstra spil.

Mange forhandlere har droppet 64GB

Mange forhandlere af Oculus har droppet at forhandle Oculus Quest 2 med 64GB, og meget af det skyldes simpelthen, at de 64GB hurtigt bliver for lidt. Det sikre valg har før i tiden været Oculus Quest 2 med 256GB, men noget kan altså ændre sig nu, med den nyere version af Oculus, hvor du får 128GB. Med 256 GB er du helt sikker på, at du kan anskaffe dig alle de spil du gerne vil, og stadig have plads tilbage på VR-brillen. Spil til VR skal være realistiske med den bedste grafik og opdateringsrate på markedet, ellers mister hele oplevelsen værdi. Derfor optager VR-spil også meget plads på din VR-brille, nogle selvfølgelig mere end andre. Så hvis du synes 64GB lyder af meget, fordi du sammenligner med lagringspladsen i andre sammenhæng, så vil jeg bare lige advare om, at virtual reality er en omfattende størrelse, der hurtigt optager plads.

Hvad er så det rigtige valg?

I denne her sammenhæng er det sikre valg altså bare det rigtige valg. Jeg hører tit fra folk, der et par måneder efter de har anskaffet sig Oculus Quest 2 med 64GB har fortrudt og ville ønske, de havde taget den større model til at starte med. Jeg har til gengæld aldrig hørt nogle klager over, at de anskaffede sig Oculus Quest 2 med 256GB og nu ikke aner, hvad de skal gøre med alt pladsen. Da 128GB ikke har været på markedet så længe igen, har jeg ikke fået den store feedback om dette, men jeg forestiller mig, at langt de fleste vil være tilfredse med denne mængde plads. Derfor vil jeg kun anbefale dig, at du fra starten anskaffer dig Oculus Quest 2 modellen med 256GB, hvis du regner med at ville have mange spil. I såfald, skal du købe de ‘store’ briller med det samme, da det er langt dyrere at skulle til at købe nye VR-briller nogle måneder eller et år efter, at du har anskaffet dig den første model. Jeg tror dog, at 90% vil kunne nøjes med Oculus Quest 2 med 128GB, da dette faktisk er en rigtig fin mængde lagringsplads. 

Prisforskel på Oculus quest 2 128GB vs. Oculus Quest 2 256GB

Prisforskellen på de modeller jeg anbefaler, nemlig 128GB og 256GB, kan naturligvis variere, hvis det enkelte produkt er på tilbud eller lignende. Men som udgangspunkt ligger prisforskellen på ca. 700kr. Det er altså ikke vanvittig mange VR-spil du skal købe – og slette igen på grund af manglende plads – for at de 700kr kunne være tjent hjem bedre, ved at købe rigtigt første gang. For slet ikke at tale om, hvis du ender med at ombestemme dig efter at have startet med 128GB og køber en anden VR-brille med mere plads. Derfor er det sikre valg at anskaffe sig Oculus Quest 2 med 256GB fra start, så du undgår at fortryde dit valg! Men lad mig endnu engang understrege, at jeg ikke vil regne med, at du får brug for mere end de 128GB, jeg vil dog råde dig til ikke at vælge Oculus VR-briller med kun 64GB, da spillene udvikler sig hele tiden, og kommer til at fylde mere og mere. Og så er 64GB altså ikke nok. Så den endelige anbefaling lyder, at hvis du vil spille VR som en fritidsaktivitet, men ikke behøver at have alle nye og fede spil, så køb 128GB, mens dig, der vil dyrke VR mere aktivt, og prøve så mange spil af som muligt, bør købe den store brille med 256GB. 

Butik

Antal GB

Vejledende pris

128 GB

3.799kr

256 GB

4.499kr

Oculus Quest 2 VR Bærbart Headset (128) vs (256)

Det er en vigtig faktor, når man snakker Oculus Quest 2 VR-briller, at vi har at gøre med et bærbart VR-headset. Det er en enorm fordel i forhold til, at du nemt kan transportere VR-headsettet rundt og have det med dig over alt. Det betyder først og fremmest, at du selv kan få endnu mere glæde af VR-brillerne, men det betyder også, at dine venner og familie vil have nemmere ved også at prøve headsettet, uden at de skal besøge dig hver gang. Det er også en væsentlig faktor i forhold til netop det her med lagerplads på headsettet, hvor du altså kun har det antal GB som er i selve headsettet. Andre VR-headset er kompatible med PC eller PlayStation, og kan ‘låne’ af deres lagerplads, så det hele ikke skal kunne lagres på selve headsettet.

 Køb ikke mere plads, end du kan nå at fylde

Og hvad mener jeg så med det? JA så mener jeg, at 128GB er rigeligt med plads til at indeholde en pæn sum spil, og inden for det der ligner 2-3 år går rygterne på, at Oculus er klar med den splinternye Oculus Quest 3 VR-brille. Det vil altså sige, at du sagtens kan nøjes med de 128GB til dine Oculus Quest 2 VR-briller, hvis du altså regner med, at du også skal have den nye, når de kommer. Regner du derimod med, at dine Oculus Quest 2 VR-briller skal være dine eneste VR-briller i mange, mange år, ja så kan det godt være, at du skal op i den store model.

Fra Oculus Quest til Meta Quest

Med Facebooks skift til Meta kommer Oculus Quest 2 VR-brillerne også til at omtales som Meta Quest 2. Oculus har hele tiden været ejet af Facebook, så den del er ikke ny. Men navneændringen kan og vil formentlig også påvirke navnet på de populære VR-briller. Kvaliteten vil dog forblive den samme.