VR PS5

VR-briller til PlayStation 5 er på vej! Den nyeste version af SONYs populære spilkonsol PlayStation har ramt markedet. PS5 har taget markedet fuldstændig med storm, og spilkonsollen bliver revet af hylderne i en fart, hvor leverandøren ikke kan følge med! Det skyldes naturligvis den store succes, som SONY har haft med deres tidligere PlayStation-modeller, hvorfor brugerne selvfølgelig skal have opgraderet deres PlayStation 4 til den nye PlayStation 5!

Sony Playstation VR Headset - Headtracking-system - Sony PlayStation 4
VR Briller til PlayStation

PlayStation 5 VR

Virtual Reality til PlayStation 5 har hele tiden været en del af planen, men PS5 VR er altså ikke blevet lanceret samtidig med selve konsollen. Derfor er VR til PlayStation 5 ikke udkommet endnu, men SONY er allerede langt med designet. Det er helt naturligt, at der kommer virtual reality spil og udstyr til den nye PlayStation, da SONY nåede rigtig langt med deres PSVR til PlayStation 4!

Spil VR på din PS5 allerede nu med en VR-adapter!

Det lyder måske for godt til at være sandt, men det er det ikke! Du kan allerede nu spille Virtual Reality på din PS5, da SONY har lavet en adapter, der gør det muligt at benytte PSVR på PS5. SONY’s nye VR oplevelse til PS5 hedder PSVR2, og den udkommer tidligst i slutningen af 2022. Derfor kan det sagtens betale sig at benytte den første udgave af PSVR, da du ellers kommer til at vente længe på PS5 VR. Har du ikke første generation af PSVR kan du finde dem her – eller ved at trykke på knappen nedenfor! 

Hvis du allerede har PSVR-briller men mangler en adapter, så kan du kontakte SONY og så skulle de meget gerne sende en adapter til dig! 

Hvad ved vi allerede nu om de nye PSVR2 VR-briller til PS5?

PS5 VR er ikke på markedet endnu, og dermed kan man godt sige, at alt stadig er på rygtebasis. Men jeg vil her give et overblik over, hvad jeg mener vi med 99% sikkerhed kan forvente os af (nye) features i de nye VR-briller til PS5. De nye features indebærer blandt andet nye controllere, forbedringer i synsfelt (FOV), banebrydende eye tracking-teknologi, bedre grafik og selvfølgelig nye spil! Du kan læse om disse nye features, hvis du fortsætter med at scrolle. 

Nye controllere

Der er ikke mange, der 100% ved, hvad VR til PS5 helt præcist kommer til at indebære i forhold til forandringer fra de nuværende VR-briller til PlayStation 4. Noget af det, der allerede er bekræftet af SONY, er dog, at der kommer nye controllere til PS5VR. Her vil SONY bevæge sig et godt stykke væk fra de originale PSVR-controllere, og bevæge sig tættere på VR-controllere i stil med dem vi kender fra eksempelvis Oculus, Valve og HTC Vive.

Forbedringer i FOV, opløsning og mobilitet

PlayStation vil forbedre deres Field of View (FOV), hvilket vil tillade et større spilunivers, end det du måske kender fra det originale PSVR. Derudover vil der ske en forbedring i opløsningen, så grafikken får et skub i den positive retning. Det lyder måske som en selvfølge, men man skal gerne tage i betragtning, hvor højt et niveau PSVR allerede leverer på! Ændringerne i de nye PSVR-briller til PlayStation 5 skal sikre mere realistiske spiloplevelser i højere kvalitet, hvor du ovenikøbet vil opleve en højere grad af bevægelighed.

Bedre grafik med 4K-opløsning

De seneste opdateringer jeg har læst omkring PS5 VR-brillerne lyder på, at vi godt kan forvente en opløsning på 4K. Dette kommer til at blive realiseret via to OLED-skærme, som samtidig vil forbedre synsfeltet, mens det vil være muligt at opleve en større bredde af forskellige farver, end det hidtil har været muligt med første generation af PlayStation VR. Kort fortalt vil den visuelle oplevelse blive optimeret på stort set alle tænkelige måder. 

Eye Tracking-teknologi til PS5 VR-briller

Det her er efter min mening måske det mest banebrydende ved de nye VR-briller til PlayStation 5 sammenlignet med første generation. Hvis du har erfaringer med VR-briller så ved du formentlig, at dit syn i høj grad bliver flyttet med dine hovedbevægelser, ikke dine øjenbevægelser – primært i hvert fald. Dette kan godt give en lidt forstyrrende oplevelse engang imellem, som minder os om, at vi faktisk ikke befinder os i virkeligheden. Men nu vil Sony altså gøre oplevelsen endnu mere autentisk, ved at tilføje Eye tracking til deres lange liste af fede features. 

PlayStations erfaringer med VR

Virtual Reality er hverken spritnyt eller særligt gammelt. Men VR i husstandene til privat brug, det har ikke eksisteret i specielt lang tid. Derfor arbejder samtlige producenter af VR-underholdning hele tiden på at forbedre de Virtual Reality-oplevelser, som de har kunnet skabe indtil videre. PlayStation vil derfor forsøge at skabe endnu bedre VR-spil til deres PlayStation 5, via deres nye PS5 VR-indsatser. Her vil SONY med garanti tage alle deres positive erfaringer med sig videre i arbejdet med PS4 VR, men de vil selvfølgelig også lade sig inspirere af det resterende virtual reality-marked, som konstant udvikler sig i takt med teknologien!

PSVR2 Release date!

Når det kommer til udgivelsesdatoen af de nye PSVR2 VR-briller til Ps5, så holder SONY kortene tæt ind til kroppen. SONY er ikke kommet med en konkret udgivelsesdato endnu, men vi lover jer, at vi opdaterer jer så hurtigt vi kan! Den eneste information, som Sony har valgt at give i forhold til PS5 VR-briller er, at de i hvert IKKE kommer i 2021. Det er selvfølgelig en kæmpe ærgelse for alle os, der elsker VR-oplevelser, men SONY har heldigvis reddet os en lille smule, ved at tilbyde en adapter til deres originale PSVR-headset. Det kan du læse meget mere om ovenfor, hvis du ikke allerede har gjort det. Vi ved dermed, at PSVR2 tidligst bliver lanceret den 1. januar 2022.

Kan du heller ikke vente?

Hvis du ligesom mig ser enormt meget frem til, at de nye VR-briller til PS5 kommer på markedet, så husk at du allerede kan kaste dig ud i virtual reality med de originale PSVR-briller til din PS4. Så har du ikke afprøvet VR til PS4 endnu, så er det en klar anbefaling herfra. Du kan læse alt hvad du behøver at vide om PSVR lige her!

Det nyeste inden for VR-briller

Når PS5-brillerne kommer på markedet vil de naturligvis være det nyeste nye for en stund. Men de er jo – som sagt – ikke landet på hylderne endnu. Leder du efter det nyeste og bedste inden for virtual reality, så kan du læse en masse om forskellige VR-briller lige her! Bliv inspireret inden for virtual reality, og hvem ved, måske finder du nogle helt fantastiske VR-briller, der kan stille dine VR-behov indtil SONY lancerer PSVR2.