PS5 VR-briller: Nu er de her endelig!

Nu er VR-briller til PS5 endelig kommet! Den nyeste version af SONYs populære spilkonsol PlayStation har ramt markedet. PS5 har taget markedet fuldstændig med storm, og spilkonsollen bliver revet af hylderne i en fart, hvor leverandøren ikke kan følge med! Det skyldes naturligvis den store succes, som SONY har haft med deres tidligere PlayStation-modeller, hvorfor brugerne selvfølgelig skal have opgraderet deres PlayStation 4 til den nye PlayStation 5! Nu er PSVR2 endelig offentliggjort efter lang tids ventetid, og de kan blive dine allerede nu, da de har været mulige at bestille siden den 22. februar 2023! Køb dem herunder. 

PS5 VR Briller

PlayStation 5 VR

Virtual Reality til PlayStation 5 har hele tiden været en del af planen, men PS5 VR blev ikke lanceret samtidig med konsollen. Derfor har vi skulle vente helt til nu med at få de nye VR-briller til PS5, der dog byder på en masse nye lækre features.

 

Nye controllere

Der er ikke mange, der 100% ved, hvad VR til PS5 helt præcist kommer til at indebære i forhold til forandringer fra de nuværende VR-briller til PlayStation 4. Noget af det, der allerede er bekræftet af SONY, er dog, at der kommer nye controllere til PS5VR. Her vil SONY bevæge sig et godt stykke væk fra de originale PSVR-controllere, og bevæge sig tættere på VR-controllere i stil med dem vi kender fra eksempelvis Oculus, Valve og HTC Vive.

Forbedringer i FOV, opløsning og mobilitet

PlayStation vil forbedre deres Field of View (FOV), hvilket vil tillade et større spilunivers, end det du måske kender fra det originale PSVR. Derudover vil der ske en forbedring i opløsningen, så grafikken får et skub i den positive retning. Det lyder måske som en selvfølge, men man skal gerne tage i betragtning, hvor højt et niveau PSVR allerede leverer på! Ændringerne i de nye PSVR-briller til PlayStation 5 skal sikre mere realistiske spiloplevelser i højere kvalitet, hvor du ovenikøbet vil opleve en højere grad af bevægelighed.

Bedre grafik med 4K-opløsning

De seneste opdateringer jeg har læst omkring PS5 VR-brillerne lyder på, at vi godt kan forvente en opløsning på 4K. Dette kommer til at blive realiseret via to OLED-skærme, som samtidig vil forbedre synsfeltet, mens det vil være muligt at opleve en større bredde af forskellige farver, end det hidtil har været muligt med første generation af PlayStation VR. Kort fortalt vil den visuelle oplevelse blive optimeret på stort set alle tænkelige måder. 

Eye Tracking-teknologi til PS5 VR-briller

Det her er efter min mening måske det mest banebrydende ved de nye VR-briller til PlayStation 5 sammenlignet med første generation. Hvis du har erfaringer med VR-briller så ved du formentlig, at dit syn i høj grad bliver flyttet med dine hovedbevægelser, ikke dine øjenbevægelser – primært i hvert fald. Dette kan godt give en lidt forstyrrende oplevelse engang imellem, som minder os om, at vi faktisk ikke befinder os i virkeligheden. Men nu vil Sony altså gøre oplevelsen endnu mere autentisk, ved at tilføje Eye tracking til deres lange liste af fede features. 

PlayStations erfaringer med VR

Virtual Reality er hverken spritnyt eller særligt gammelt. Men VR i husstandene til privat brug, det har ikke eksisteret i specielt lang tid. Derfor arbejder samtlige producenter af VR-underholdning hele tiden på at forbedre de Virtual Reality-oplevelser, som de har kunnet skabe indtil videre. PlayStation vil derfor forsøge at skabe endnu bedre VR-spil til deres PlayStation 5, via deres nye PS5 VR-indsatser. Her vil SONY med garanti tage alle deres positive erfaringer med sig videre i arbejdet med PS4 VR, men de vil selvfølgelig også lade sig inspirere af det resterende virtual reality-marked, som konstant udvikler sig i takt med teknologien!

 

Det nyeste inden for VR-briller

Leder du efter det nyeste og bedste inden for virtual reality, så kan du læse en masse om forskellige VR-briller lige her! Men lige nu er der altså ingen tvivl om, at PSVR2 er det nyeste nye inden for VR, så hvis du har PS5-konsollen er det altså her, du kan få en helt særlig oplevelse med virtual reality. 

Hvad ved vi allerede nu om de nye PSVR2 VR-briller til PS5?

PS5 VR er ikke på markedet endnu, og dermed kan man godt sige, at alt stadig er på rygtebasis. Men jeg vil her give et overblik over, hvad jeg mener vi med 99% sikkerhed kan forvente os af (nye) features i de nye VR-briller til PS5. De nye features indebærer blandt andet nye controllere, forbedringer i synsfelt (FOV), banebrydende eye tracking-teknologi, bedre grafik og selvfølgelig nye spil! Du kan læse om disse nye features, hvis du fortsætter med at scrolle.