Pimax VR-briller

 

Pimax er en kinesisk teknologivirksomhed med fokus på VR. Pimax adskiller sig fra andre VR-brands ved, at de skaber kvalitet fra absolut øverste skuffe på det teknologiske plan. Når det kommer til grafik, er der ikke andre VR-producenter, der kan følge med Pimax, der med sine kommercielle VR-briller har revolutioneret markedet inden for VR. Men måske sidder du nu og undrer dig over, hvorfor du så ikke har hørt om dem før? Det skyldes formentlig, at der er tale om en VR-brille, der indtil nu primært er blever solgt i Asien. Pimax har endnu ikke gjort sit store indtog i Europa, men de er godt på vej! Pimax er nemlog fløjet frem siden de første gang så markedet i 2016, og med flere kåringer ser det ud til, at de er lykkedes med at skabe unikke VR-produkter i høj kvalitet. 

Pimax 5K XR
Pimax Vision 8K PLUS

Pimax produkter

Selvom Pimax er en virksomhed, der stadig er meget ny på markedet, har de alligevel opdateret deres produktkatalog flere gange, hvilket blandt andet har medført, at den ellers så revolutionerende Pimax 4K ikke længere er på markedet. Det er der til gengæld andre og opgraderede produkter, der er. De produkter kan du få overblik over lige herunder!

Pimax 5K PLUS

I februar 2019 begyndte de første kunder at modtage deres Pimax 5K PLUS. Et VR-headset med 2560×1440-opløsning til hvert øje, i stedet for forgængerens totale 4K-opløsning. Det er ikke et standalone-headset og kræver en forholdsvist kraftfuld computer at trække. Det anbefalede er et Windows 8.1 eller Windows 10 styresystem, mens grafikkortet også gerne skulle være i top. Til gengæld tilbyder Pimax 5K PLUS eminent grafik og fantastiske spiloplevelser.

Pimax 5K XR

 Når man skal finde forskellen mellem Pimax 5K XR og Pimax 5K PLUS er det primært på VR-brillens skærm, at man skal kigge. Pimax 5K XR er udstyret med OLED skærme, hvor Pimax 5K PLUS benytter LCD skærme. Navnet ‘XR’ kommer fra betegnelsen ‘Extended Range’, hvilket netop er en beskrivelse af de muligheder, som OLED skærmen medbringer. Med sine OLED skærme kan Pimax 5K XR nemlig nå nye dynamiske farvemuligheder samtidig med, at skærmen kan vise helt sorte farver. Det du tilvælger med 5K XR frem for 5K PLUS er altså en anden oplevelse i farvespektret i den virtuelle virkelighed. 

Pimax Vision 8K X

Pimax Vision 8K X blev valgt af Pimax som det de kalder deres ‘Flagship model’. Det er best of the best inden for virtual reality, med grafik, der overgår alle forventninger. Pimax Vision 8K X blev kåret til ‘Top tech’ ved CES2020 inden for kategorien Virtual Reality og Augmented Reality. VR-brillerne adskiller sig fra konkurrenterne ved at have 4K-opløsning på hvert øje, hvilket dermed er blevet grundlaget for navnet 8K. I bedømmelse af brillerne, der ledte til den flotte kåring i 2020, blev der blandt andet sat fokus på brillernes evne til at inkludere ‘perifert syn’. Mange VR-briller giver kun en realistisk opfattelse af den del af den virtuelle verden, som du fokuserer på. Men her giver Pimax Vision 8K X altså mulighed for at kigge ud af øjenkrogen – og ane ting, som ikke foregår lige foran dig. Det er en vigtig del af, hvorfor VR-oplevelsen med Pimax Vision 8K X er ultrarealistisk, og endnu ikke er overgået af nogen anden VR-producent. 

Pimax Vision 8K PLUS

Nu kommer der ikke en lang forklaring om, hvad Pimax Vision 8K PLUS er, for det er et par VR-briller, der minder utroligt meget om den model, du netop har læst om. Men der hvor Pimax Vision 8K PLUS adskiller sig fra Pimax Vision 8K X er ved opløsningen. Pimax Vision 8K PLUS tager et 1440 px input og opskalerer til de 4k pr. øje. På den måde kan man sige, at de to modeller ligner hinanden utroligt meget, og dine største overvejelser bør derfor nok ligge i om du vil vælge et 5K, 8K, eller et tredje Pimax VR-headset. Er du dog fastbesluttet på, at du skal have et 8K Pimax VR-headset, så kan du selvfølgelig dykke ned i, hvilken af de to modeller du vil foretrække. 

Pimax Vision 5K SUPER

Pimax 5K SUPER er en VR-brille, der skaber nye muligheder for virtual reality-indlevelse. Med en opdateringsrate på 160Hz som standard samt en opløsning på 2560×1440, skaber brillen en oplevelse af den virtuelle virkelighed, som ikke er set til kommercielt salg før. Pimax har gjort tilføjelsen Pimax VR Experience tilgængelig til alle deres VR-headsets, hvilket gør konfigureringen af enheden nem og hurtig. Dette gør, at du kan igangsætte din VR-enhed fra enhver platform med bare få kliks.

Pimax Artisan

Lad mig lige først fortælle, at Pimax Artisan endnu ikke er på det danske VR-brillemarked endnu, men det kommer formentlig inden alt for længe. Pimax Artisan er en letvægts VR-brille med 170 graders FOV (Field of View), 360 grader video og 1700*1440-opløsning pr. øje. Pimax Artisan skaber realistiske VR-oplevelser i en grad, hvor du bliver i tvivl om, hvorvidt du overhovedet spiller. Hvorvidt brillen vil kunne give Pimax Vision 8K-brillerne kamp til stregen er endnu uvidst, men det vil vise sig, når brillerne rammer det danske marked. 

Hvad er Pimax?

Pimax er en teknologivirksomhed med fokus på at producere de bedste VR-oplevelser i verden. Pimax kom for alvor på banen i 2016, hvor de lancerede deres første produkt. Produktet de dengang lancerede var Pimax 4K, som blev det første virtual reality-headset med 4K-opløsning på det kommercielle marked. På den måde introducerede Pimax sig selv til VR-markedet, ved at have produceret det VR-headset med den højeste teknologiske kvalitet.

Pimax er en kinesisk teknologivirksomhed, og deres første VR-brille Pimax 4k strøg direkte til tops og blev kåret som den bedste VR-brille i Asien i samme år som lanceringen, nemlig i 2016. Sidenhen er virksomheden blandt andet blevet den mest støttede VR-virksomhed på Kickstarter, mens de nyere produkter i Pimax’ produktkatalog også har vist sig at være succesfulde og prisvindende, som f.eks. med deres Pimax 8k.

Asiatisk produkt – dansk forhandler

Da Pimax først lancerede deres VR-briller, var der ikke nogle danske forhandlere, de var derfor enormt svære at få fingrene i. Det gjorde sig sådan set gældende i hele europa! Nu kan du dog trygt, nemt og sikker købe VR-briller fra Pimax, da de forhandles af Proshop i Danmark. Derfor kan du altså købe de asiatiske VR-briller uden at skulle bekymre dig om fragt, told og andre unødvendige hovedpiner. Så hvis du ønsker VR-briller i allerhøjeste kvalitet, så er det altså her på siden, at du finder dem!

VR-briller fra øverste skuffe!

De VR-headset, der bliver udbudt af Pimax, er top-of-class inden for virtual reality. Du finder ikke en VR-virksomhed, som har mere fokus på detaljer og teknologisk kvalitet! Så hvis du er på udkig efter best of the best, så bør du helt klart lægge energi og fokus i at finde ud af, hvilket Pimax-headset, du skal købe. Har du ikke behovet for at have det absolut bedste, og tænker der kan være billigere løsninger der passer dig bedre? Så kan du finde mange gode alternativer fra Oculus, HTC, HP og Sony – uanset hvad du leder efter, kan du se vores fulde overblik over VR-briller her!